رئیس انجمن کتاب فارس گفت: شیراز نه تنها در ایران و منطقه، بلکه در جهان به علم و دانش شناخته میشود و باید برای پایتختی کتاب جهان گام بردارد.
به نقل از ستاره نیوزر، جمشید رضایی با اشاره به پایتختی کتاب ایران برای شیراز در دو سال گذشته، گفت: شیراز، از دیرباز خواستگاه پژوهش، خوانش، دانش و اندیشه ایران بوده است. شیراز نه تنها در ایران و منطقه، که در جهان به فرّ و دانش شناخته میشود و باید برای پایتختی کتاب جهان گام بردارد.
وی ادامه داد: اگر کوششها و همراهیهای همه دستگاهها به ویژه شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز نبود، پایتختی کتاب ایران به شیراز نمیرسید اکنون نیز در راه دشوار رسیدن به پایتختی کتاب جهان، همراهی و همکاریهای بیشتر همه دستگاهها به ویژه شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز را باید داشته باشیم.
رئیس انجمن کتاب فارس عنوان کرد: شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز همیشه و به ویژه یک دهه گذشته، در زمینههای فرهنگی همچون کتابخوانی، تلاشهای بسیاری کردند و رویدادهای بزرگی را به سرانجام رساندند که هر یک نشانی از فرّ و فرهنگ شیراز در ایران و جهان خواهد بود.
به گفته رضایی، یکی از برترین این رویدادها کتاب گردشگر است که در گام نخست ۱۱ کتاب کودک به زبان انگلیسی، ۳ کتاب به زبان عربی و ۲ کتاب فارسی از نویسندگان ایرانی در سامانه جهانی کتاب در گردش ثبت شد تا نخستین بار کتابهای ایرانی به گردش جهانی درآید.
او با اشاره به راهاندازی ۹ کتابخانه، کتابخانه سیار شهری، کلنگزنی باغ کتاب، گشایش بوستان کتاب، راهاندازی شبکه نابینایان دوستدار کتاب، شبکه سالمندان دوستدار کتاب، شبکه آتشنشانان دوستدار کتاب، سینما کتاب، جایزه پژوهش ادبی سیمین، جایزه کتاب سال، جشنواره کتابزی، سامانه آنلاین ترویج کتابخوانی، بوستان مطالعه، تجهیز کتابخانههای شیراز و … بیان کرد: فرهنگسازی کتابخوانی، میتواند شهر ما را، جایی بهتر برای زندگی سازد؛ از این رو بر همه ماست تا با همراهی و همکاری، فرهنگ کتابخوانی را گستردهتر کنیم.
رضایی همچنین با اشاره به اینکه شهرداری شیراز، مهمترین و اصلیترین بازوی اجرایی پایتختی کتاب شیراز است، گفت: شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز با برگزاری برنامههای گوناگون و تصویب مصوبات مهمی در زمینه کتاب و کتابخوانی، جایگاه مهمی در برگزیده شدن شیراز به عنوان «پایتخت کتاب ایران» داشتند.