داوود آزاد معتقد است که نوازندگانِ موسیقی ایران، گاهی باید ساز را کنار بگذارند و درباره هنرشان به شکلی شفاف صحبت کنند.
به نقل از ستاره نیوز، برنامه ارغنون با موضوع بررسی اثر موسیقی در جامعه، با حضور داوود آزاد خواننده، نوازنده و آهنگساز از شبکه رادیویی گفتوگو روی آنتن رفت.
داوود آزاد در برنامه «ارغنون» با اشاره به شیوه تعیین مسیر خود در عرصه موسیقی، گفت: من برای اولین بار با دیدن ساز تار در دست یکی از همکلاسیهای دوران مدرسه به موسیقی علاقهمند شدم. خانواده من با موسیقی مخالف بودند. به دلیل مخالفتهای خانواده با موسیقی مجبور شدم یک ساز با چوبهای مختلف بسازم و حدود یک سال با آن سازِ آماتور به نوازندگی بپردازم.
این خواننده ایرانی افزود: مادر من اهل موسیقی و ادبیات بود و به همین دلیل و با شناختی که از فضای موسیقی کشور داشت، از فعالیت من در حوزه جلوگیری میکرد. امروز هم با اینکه سازهای موسیقی در فضای مجازی به خوبی دیده میشوند، اما متأسفانه هنوز هم برخی از خانوادههای ایرانی با ساز و موسیقی مشکل دارند.
داوود آزاد با اشاره به این که ما باید درباره موسیقی حرف بزنیم، تأکید کرد: عدهای از اهالی موسیقی اعتقاد دارند که حرفهای آنها باید از طریق صدای ساز شنیده شود، در حالی که برخی اوقات موسیقیدان باید درباره کار و فعالیت خودش با مردم به طور شفاف صحبت کند.
خوانندگانِ مسلط به ساز موفقتر هستند
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در برنامه «ارغنون» با اشاره به تأثیر موسیقی در جامعه، گفت: موسیقی نگرش و سبک زندگی انسان را دگرگون میکند. موسیقی لطافت را به زندگی نوازنده اضافه میکند.
وی با اشاره به این که خوانندگانی که به موسیقی آشنایی دارند و ساز میزنند عملکرد موفقتری دارند، تصریح کرد: اکثر خوانندگانی که ساز بلد نیستند در اجراهای زنده ناکوک میخوانند، در حالی که خوانندههای مسلط به نوازندگی جای صدا را به راحتی در حنجرهی خود پیدا میکنند.
داوود آزاد با بیان این که من برای خوانندگی به کلاس آموزش آواز نرفتهام، توضیح داد: سبک و لحن آوازی من از موسیقی آذربایجان تأثیر گرفته است.